Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de Rocsi in Multicooking, 18 Sep 2019 | 5753 vizualizari

 

Eram in pana de idei zilele acestea, nu mai stiam ce sa mai gatesc pentru ai mei. Parca pregatisem de toate, parca ne-am saturat de toate mancarurile. Si cum treceam eu pe langa un magazin cu carne de pui, am vazut pipote si pe loc mi-a venit ideea sa gatesc o mancare de pipote. Si cum este destul de cald afara, am apelat la ajutorul meu favorit Multicooker-ul Crock-Pot Express. Am pus ingredientele acolo, am sotat putin, am apasat imediat pe buton si mancarea s-a pregatit singura. Nu-i asa ca sunt zile cand avem nevoie ca mancarea sa se faca mai repede? Eu una am astfel de zile si acest aparat este foarte util.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pipote
  • 8 cepe verzi
  • 3 ardei kapia
  • 4 fire usturoi verde (sau 3 catei daca nu aveti verde)
  • 1 canita suc de rosii de casa
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • cimbrisor uscat
  • 1 lingurita ierburi de gradina
  • 2 linguri ulei de rapita (sau de floarea soarelui)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune:

Pipotele le spalati bine, le puneti intr-o sita si le lasati sa se scurga bine. Ceapa verde spalata, o taiati rondele. Ardeii kapia ii curatati de cotor, seminte si ii taiati cuburi. Usturoiul verde il tocati marunt.

Conectati aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la o sursa de curent. Apasati functia Brown/Saute, butonul Start/Stop si un timp de 5 minute. Puneti uleiul, adaugati pipotele bine scurse. Le sotati 2 minute, apoi adaugati ceapa si mai lasati 1 minut, amestecand bine. Acum puneti sucul de rosii, ardeii si usturoiul verde. Amestecati apoi presarati condimentele: sare, piper, boia de ardei dulce, ierburile de gradina si cimbrisor uscat. Invartiti in oala. Nu este nevoie sa puneti lichid, pentru ca o sa lase suficient legume, in plus, nici aburul nu se evapora pentru ca este un aparat cu gatire sub presiune.

Dupa ce s-a terminat timpul de sotare, puneti capacul si aveti grija sa fie blocata supapa de abur. Apasati functia Poultry, presiune High, un timp de 30 de minute si butonul Start/Stop.

Dupa ce au trecut cele 30 de minute, scoateti aparatul din priza, lasati 5 minute la odihnit. Cu ajutorul unei palete, deschideti supapa de aburi si lasati sa se elibereze in totalitate.

Dupa ce aburul s-a eliberat, puteti deschide capacul. Serviti mancarea calda cu mamaliga, sau paine proaspata de casa, sau de ce nu, cu un piure cremos de cartofi. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Orez cu lapte la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune